Filteren

Design Kopjes en Mokken

Kopjes vs mokken: Wat is het verschil?
Kopjes worden normaal gesproken gebruikt voor thee en koffie, en zijn vaak kleiner van formaat. Ondertussen worden mokken gebruikt voor andere soorten dranken zoals warme chocolademelk en zijn ze dikker. Beide zijn meestal gemaakt van keramiek of porselein. Tegenwoordig is het echter ook gebruikelijk om ze in verschillende materialen te vinden, zoals staal, glas, siliconen en aardewerk. Het belangrijkste verschil tussen kopjes en mokken is hun capaciteit. Een beker bevat typisch 150 ml - 180 ml, terwijl een mok typisch 200 ml - 240 ml, of soms meer. Een ander duidelijk verschil is dat een mok een soort kopje is dat steviger is en zonder schoteltje wordt geleverd, terwijl kop en schoteltje vaak als een paar worden beschouwd.

Design kopjes en design mokken

Bij Design Hunter kun je verschillende koffiemokken design en theekopjes design, allemaal samengesteld door premium merken. Vind mooie kop- en mokseries, zoals Acme kopjes, Royal Doulton, Clayre Eef, HK Living. Combineer je favoriete design kopjes of design mokken met onze thee- en koffiepotten voor je sociale evenement, familiebijeenkomst of gewoon een lekker kopje koffie of thee in de middag.

Hoeveel ml is een kopje koffie?

De standaard maat van 1 kopje koffie is meestal 150 ml. Dit is echter afhankelijk van het soort koffie dat je wilt hebben. Ristretto, een zeer sterke, geconcentreerde koffie, wordt meestal 25 ml geserveerd. Espresso is ook een ander soort geconcentreerde koffie die wordt gebruikt als basis voor de meeste andere koffiedranken en wordt meestal geserveerd met 30 ml. Zowel ristretto als espresso worden geserveerd in espressokopjes. Lungo, of vaak caffe americano of caffe grande genoemd, wordt in grotere hoeveelheden geserveerd, 70-95 ml, aangezien het espresso is die met water wordt verdund. In onze collectie vind je verschillende formaten Desing koffiekopjes waar je verschillende soorten koffie mee kunt maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Populaire Categorieën

StoelenBankenKastenTafelsBedden

Je kunt ons vinden op

iDeal
Visa
Mastercard
American Express

Gebruik van deze site, als onderdeel van Design Hunter, betekent dat je de algemene voorwaarden accepteert en waar van toepassing de algemene voorwaarden van derde verkopers.

Alle vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

© TBBA B.V